آشنایی با انواع چمن مصنوعی زمین فوتبال
امروزه چمن مصنوعی در بسیاری از فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. از آن جمله میتوان به زمینهای فوتبال، سالنهای فوتسال، باغها، انواع زمینهای بازی، مسیرهای پیادهروی و … اشاره کرد. اما چه چیزی سبب شده است تا مخاطبان به فکر استفاده از چمن مصنوعی در فضاهای مختلف مانند زمین فوتبال شوند.
بدون شک چمن طبیعی طول عمر کوتاهتری داشته و در عین حال هزینه نگهداری آن بالا است. از سویی دیگر به راحتی تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار میگیرد، به همین دلیل باید همیشه مورد توجه و ترمیم واقع شود.
ساختار آن به راحتی تخریب شده و در عین حال با قبضهای وحشتناک آب مواجه خواهید. همه این دلایل کافی است تا از آن در زمینههای مختلف ورزشی و دکوری استفاده نمایند.
چمن مصنوعی فوتبال چیست و چه کاربردی دارد؟
برای تهیه چمن مصنوعی زمین فوتبال ، از پلیمرهایی مانند پلی پروپیلن و پلی اتیلن استفاده میشود. آنها دارای گرید و درجهبندیهای مختلفی هستند. این کفپوش دارای الیاف، چندین لایه کف و لایههای زهکشی است.
با توجه به محل مصرف محصول، در ترکیبات آنها از پایدار کنندههای حرارتی، نوری و آنتی اکسیدانتها استفاده خواهد شد. محصول نهایی نوعی کفپوش است که در ظاهر تشابه بسیار زیادی به چمن طبیعی در زمینهای فوتبال و سایر اماکن دیگر دارد.
آنها از تراکم بیشتری برخوردار هستند و در برابر سرما و گرما به راحتی از بین نمیروند. زیبایی ظاهری، هزینه نگهداری کم، طول عمر بالا و نصب آسان، سبب شده است این محصول مورد استقبال و توجه قرار گیرد.
شاید به همین دلایل باشد که اپراتورهای زمینهای فوتبال و ورزشی، روزبه روز تمایل بیشتری برای بکارگیری آنها دارند. البته باید بدانید آنها با دو هدف کلی طراحی و تولید شده است: چمن مصنوعی تزئینی و ورزشی. در این میان شاید بتوان، استفاده از این کفپوش سبز در زمینهای فوتسال بسیار رایج است.
چمن مصنوعی چه کاربردهایی دارد؟
چمن مصنوعی نوعی کفپوش است، بنابراین از آن در هر جایی که بخواهید میتوانید استفاده نمایید. برای مثال استفاده از آنها در مهد کودکها و پوشش زمینهای بازی کودکان بسیار رایج است.
کاربرد چمنهای مصنوعی در اماکن زیر دیده میشود:
- فضاهای شهری
- پوشش اطراف استخرها
- حیاط و تراس خانهها
- قسمتهای مختلف پارک
- باغ تالارها
- روف گاردن
- زمینهای ورزشی مانند فوتبال، فوتسال، تنیس، هاکی و پینت بال
چمن های مصنوعی فوتبال از چه موادی ساخته می شوند؟
چمنهای مصنوعی فوتبال از نظر جنس به سه دسته نایلونی، پروپیلن و پلی اتیلن تقسیمبندی میشوند. چمنهای نایلونی از دوام و استحکام بیشتری برخوردار هستند. تراکم آنها به میزان رفت و آمد و وزن افراد بستگی نخواهد داشت. جنس آنها بهگونهایی است که به راحتی گرما را تحمل خواهند کرد، بنابراین گزینهایی برای مناطق گرمسیری بهشمار میآیند.
از ارزانترین چمنهای مصنوعی به نوع پلی پروپیلن اشاره شده است. آنها مقرونبهصرفه بوده و در عین حال از دوام و انعطاف خوبی برخوردار هستند. این نوع از کفپوشها در برابر حرارت مقاومت زیادی از خود نشان نمیدهند، بنابراین برای مناطق گرمسیری گزینه مناسبی نخواهند بود.
از انواع چمنهای مصنوعی پلی اتیلن برای کفپوش زمینهای ورزشهای رزمی و.. استفاده خواهد شد. از نظر ظاهری باید گفت، شبیهترین محصول به چمن مصنوعی هستند.
بررسی چمنهای مصنوعی زمین فوتبال
الیاف چمن مصنوعی زمین فوتبال از جنس فیلامنت هستند. آنها رشتههایی از جنس پلیمر بوده و دارای قطر، رنگ و وزن متفاوتی هستند. کفپوشهای مصنوعی فوتبال باید دو ویژگی ضربهپذیری و دوام را داشته باشند تا آسیب بازیکنان به حداقل برسد. به همین دلیل ارتفاع الیاف آنها را بین ۵۰ تا ۶۰ میلیمتر در نظر میگیرند. همچنین آنها نسبت به چمنهای مصنوعی تزئینی تراکم کمتری دارند.
این امر سبب میشود تا بارگیری آنها افزایش داشته باشد. تراکم این کفپوشهای مصنوعی در زمین فوتبال در حدود ۸ تا ۱۰ هزار کوک در هر متر مربع در نظر گرفته خواهد شد. ردیفهای بافت در فاصله ۸.۵ اینچی از یکدیگر قرار گرفتهاند.
دیتکس فاکتوری است که به طول عمر چمنهای مصنوعی در زمینهای مختلفی ورزشی مانند فوتبال و فوتسال اشاره میکند. هر چقدر میزان این فاکتور بالاتر باشد، به همان میزان میتوان گفت، کفپوش از طول عمر بیشتری برخوردار است. برای زمینهای فوتبال معمولا شاخص دیتکس بین ۸۵۰۰ تا ۱۲۵۰۰ قرار دارد.
برای افزایش ضربهپذیری آنها در زمین فوتبال، باید از موادی به عنوان فیلر و یا همان پرکننده استفاده کرد. برای این منظور طراحان، از سیلس استفاده میکنند. این ماده ، باعث سنگینی چمنهای مصنوعی در زمین فوتبال شده و از سویی دیگر میزان ضربهپذیری آن را بالا خواهد برد. میزان استفاده از مواد فیلر با توجه به نوع چمنهای مصنوعی، با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
انواع چمن مصنوعی برای زمین فوتبال
از ابتداییترین انواع چمنهای مصنوعی برای زمین فوتبال میتوان به کفپوشهایی اشاره کرد که از جنس فیبر یلیت صاف است. الیاف فیبر یلیت، ساختاری شاخه شاخه دارند. این رشتهها حجیم بوده و به همین دلیل با میتوانید با داشتن تعداد کمی از آنها، مساحت بیشتری از زمین را پوشش دهید. میزان ضربهپذیری آنها بالا بوده و بیشتر مانع از سر خوردن بازیکنان در طی بازی فوتبال خواهد شد. میزان دیتکس در این محصول به ۸۸۰۰ میرسد.
از دیگر انواع چمن مصنوعی در زمین فوتبال میتوان به مدل دایمند اشاره کرد و همانطور که از نام این محصول برمیآید، ساختار آن الماسگونه است. این طراحی سبب میشود تا میزان ضربهپذیری و مقاومت در برابر کوبش در این محصول بالا باشد. به همین دلیل از آنها به عنوان متفاوتترین کفپوش مصنوعی زمینهای فوتبال یاد میشود. برگشتپذیری بالا و انعطافپذیری از دیگر ویژگیهای آن بهشمار میرود. شاخص دیتکس این محصول به ۱۳۲۰۰ میرسد و بنابراین انتظار میرود در برابر سایش مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهند. برای پر کردن فضایها این محصول از گرانول و سیلیس استفاده خواهد شد. به طور استاندارد گفته میشود از ۷ کیلو گرانول و ۲۳ کیلو سیلس استفاده خواهد شد.
از دیگر انواع چمن مصنوعی در زمین فوتبال میتوان به کفپوشهای مونوفیلامنت اشاره کرد. از نظر ساختار و مقاومت باید گفت، نسبت به انواع دیگر ضعیفتر هستند. در برابر ضربه و سایش از خود مقاومت بالایی نشان نخواهند داد و با گذشت اندک زمانی دچار تغییر شکل میشوند. از این محصول بیشتر برای اهداف تزیینی استفاده میشود.
جهت مشاهده و خرید می توانید از فروشگاه چمن مصنوعی حیاط سبز بام سبز دیدن نمایید.